Kategorier
All

Sådan bliver din virksomhed mere bæredygtig

Fokus på bæredygtighed er et emne, der vinder mere og mere frem. Dette gælder især også for virksomheder. Selvom du måske har en mindre virksomhed, kan selv små tiltag gøre en forskel. Det kan dog være svært at finde ud af, hvor du skal starte. 

Vi vil gerne hjælpe dig med at komme i gang. Vi har derfor samlet tre forslag til, hvordan du kan få en mere bæredygtig virksomhed. Læs med her. 

Drop papiret, gør det elektronisk

Et af de første tiltag, du kan foretage i virksomheden, er at droppe papiret. Produktionen og forbruget af papir tærer på træerne, hvilket tærer på miljøet. Det er derfor et rigtig godt sted at starte. 

Du har nok allerede droppet de almindelige breve og gået over til e-mails. Der er dog flere steder, du kan mindske dit forbrug af papir. Det kan blandt andet være dine kontrakter. De kan også sagtens gøres elektroniske. Det gør det også nemmere for dig og den enkelte medarbejder at administrere kontrakten. 

Genbrug alt, der kan genbruges

Genbrug er en rigtig god måde at være bæredygtig på. Her er der også flere forskellige måder, du kan gribe det an. Det kan for eksempel være at sortere affald, så for eksempel madvarer er for sig og papir er for sig. 

Det kan dog også være større ting, der bliver genbrugt. Hvis der er nogle kontormøbler i virksomheden, der ikke længere skal bruges, kan disse også genbruges i stedet for at smide dem til storskrald. Det kan være en rigtig god idé at sælge dem videre til andre, der kan få gavn af kontormøblerne.  

Tænk også på arbejdsforholdene

Bæredygtighed handler om meget mere end genbrug og forbrug. Det handler også om de menneskelige forhold. En måde at være bæredygtig på kan derfor også være ved at prioritere dine medarbejdere. Det kan for eksempel være i forhold til lige forhold imellem køn, etnicitet, alder og så videre. 

På dette punkt er der derfor flere forskellige punkter, du kan gribe fat i, som er til gavn for dine medarbejdere. Derudover skaber du også en arbejdsplads, hvor der er plads til alle. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *