Kategorier
All

Fordelene ved at vælge lokaler til leje

Som virksomhedsejer er der mange vigtige beslutninger, der skal træffes. En af de beslutninger er valget mellem at eje eller leje sine erhvervslokaler. Der er fordele og ulemper forbundet med begge løsninger, og det rette valg vil afhænge af din virksomheds situation og dine mål som virksomhedsejer. I denne guide får du et overblik over de fordele, du kan få adgang til ved at vælge lokaler til leje i forhold til at eje.

1. Stor fleksibilitet

En af de primære fordele ved at vælge et erhvervslejemål i forhold til at købe en ejendom er, at du får en større grad af fleksibilitet som virksomhed. Når du køber en ejendom, forpligter du dig til en langsigtet investering, og det er ikke sikkert, at du kan komme af med din ejendom, når du ønsker at sælge den. Ved at vælge lokaler til leje har du frihed til at flytte videre til nye lokaler, når lejeperioden slutter, og du er dermed ikke bundet til dine lokaler i samme grad.

Der er desuden stor fleksibilitet til at finde forskellige typer af erhvervslejemål, da der altid er masser af ledige lejemål tilgængelige. Du kan f.eks. også overveje at leje dig ind i et kontorfællesskab eller kontorhotel, hvor du kan drive din virksomhed i samme ejendom som mange andre virksomheder og få adgang til professionel sparring samt et større socialt netværk.

2. Lav risiko

At starte en virksomhed er i sig selv en risikabel beslutning, hvor man potentielt kan sætte mange penge på spil i håbet om at skabe en succes. Hvis du beslutter dig for at købe en ejendom til virksomheden, øger du risikoen da der skal investeres langt flere penge. Hvis du vælger et erhvervslejemål i stedet, undgår du denne risiko og skal ikke bekymre dig om, om ejendommens værdi kommer til at falde eller stige. 

3. Lav vedligeholdelse og færre udgifter

Ved køb af en ejendom skal du som ejer sørge for vedligeholdelse af den. Du skal altså selv sørge for al den udvendige vedligeholdelse af facade, tag, fortov, græsplæne osv. Derudover skal du også betale ejendomsskatter og forsikring af ejendommen, når du står som ejer. Ved at vælge lokaler til leje undgår du både en masse udgifter og sparer tid ved at undgå alle disse pligter.

En ekstra fordel er, at dine udgifter bliver mere forudsigelige. Når du lejer, skal du ikke bekymre dig om, om der skal bruges penge på at reparere et ødelagt vindue eller et læk i taget – du skal blot betale den samme husleje hver måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *